Ooops...

Eftersom jag inte är så haj på det här med bloggar så råkade jag visst radera alla kommentarer som ni gjort på alla inlägg... Hemskt ledsen och sorry alla... 
Ni får kommentera om igen! 😉

Linda

Ombyggnad... ;)

Vi har en till ombyggnad på G i stallarna... i vår kommer det hända grejjer! Det är inte 100% spikat hur det skall se ut så jag skall inte avslöja för mkt ;) Men det kommer innebära några fler boxar till hästarna :)
 

.

Visst längtar man efter värmen :D Rachel älskar att bli spolad med slangen när det är varmt ute! Alla andra hästar blir rädda och springer iväg men inte gamle Rachel :) Hon står bara och njuter...
Gameltanten fyller 30 år den 1 jan!!!
Har ni några förslag hur vi kan fira henne?? 

Juluppehåll

Det har blivit ett litet juluppehåll här på bloggen men nu kör jag igång igen! 
 
Hoppas att tomten varit generös mot er alla!  :) Kanske någon av er fick ett ridläger i julklapp? :D 
Loppan på besök i sadelkammaren! :D

katterna

Max och Oliver har fått varsin säng och lite leksaker :D Nu när vintern är här och det är kallt, eller kommer bli kallt iallafall, så har vi gett kissarna ett ställe att värma sig på :) Båda katterna tycker det är toppen men dem turas om att ha den vänstra sängen, den gillar båda mest ;)
 

Pandora och Harley

Här är Pandora och Harley på lektion i onsdags :)
 
 

Rätta svaren

Ja Märta, Ferrari var rätt svar :D 
 
 
Resten av de rätta svaren är:
1.Dragon
2Ferrari
3.Marley
4.Revel
5.Harley

hagbilder :)

 

kluring ;)

Alla mularna har blivit rätt gissade åtminsone en gång, utom denna... Kom igen nu dehär kan ni ju! ;) 
 
Det är dock ingen som lyckats få alla rätt, än!

Sommarminne!

Maya delar med sig av sitt sommarminne!!
 
Hej!
Denna bilden är tagen efter jag hade hoppat en felfri runda på Gizmo (alltså sista dagen). Detta var v. 28.
Jag red i paff och hade Mikaela som ledare. Veckan var sommarens bästa! Saknar allt sååå mycket, allt var perfekt.
Jag saknar också Gizmo jättemycket. Ranchens är grymt! 
/Maya
 
Fortsätt skicka in bilder på era sommarminnen, jättekul att läsa!!! :D
Det är bara att mejla in till Ranchens@hotmail.com
Har ni en blogg så kan ni skriva den så länkar jag som tack! ;)
 

Marley

Marley är en riktig toppenhäst! Han funkar suveränt med nybörjade och även med de duktigare ryttarna! Han hoppar jättebra och är modig på hindren (lite läskigt är det om det ligger en vattenmatta under men han hoppar ändå!) :) Ute är han en pärla att rida, lite ängslig att ha först men går förbi det mesta ändå. Marley är jättefin att rida i dressyren och han gör galoppombyten, till och med i serier, han blir gärna laddad då så det kan vara svårt att räkna rätt i sprången! :)
 
Han är svår att tränsa men har man hittat tekniken eller om man mutar med lite godis brukar det gå bra! Tänderna är kollade osv, han undviker bara helst att ha bett i munnen. Vi har testat att rida på bettlöst träns, han trivs bra men går inte att svänga till vänster så där sprack det! haha :) Vi brukar säga att Marley är en sån häst vi hade velat klona och ha flera stycken av!
Marley är jättefin att longera och lyssnar jättebra på röstkommandon.
 
"Roligt" att veta om Marley: Han har alltid varit högst i rang i hagen men flyttade ner till andraplats när Dragon kom hit. Men han har fortfarande stenkoll på allt och alla i hagen och är alltid snälla med att välkomna nya medlemmar i flocken :) 
Marley har hoppat de stora tävlingarna nere i Falsterbo när han var unghäst, tror det var som 5 och 6 åring.
Han gillar att bada och simmar oftast :)
Vissa (jag b.l.a.) kallar honom för Bob/Bobbi i stallet efter sångaren Bob Marley.
 
Klicka HÄR om du vill se en dressyrvideo på Marley.
 

Gissa mularna :D

1.
 
2.
 
3.
4.
 
5.
 

Chefen...

Är man chef som Dragon King är då kan man ta det lugnt och ligga ner och äta!


Uthyrda hästar

Jag har fått önskemål att skriva om Felix, Bobo, Yatzy, Hampus och Romeo. Dessa hästar är uthyrda i dagsläget och jag kan inte uppdatera med några nya bilder eller info om hur dem har det eftersom jag inte har någon kontakt med ägarna. Självklart har dem det bra allihopa men mer än så vet jag inte :) Däremot kan jag skriva ett inlägg om hur dem är att rida/hantera osv om det skulle vara intressant, isånna fall kommer det under denna eller nästa vecka.
Jag och Silvester förra sommaren.
 

Alan

Alan är en favorit i stallet! Han är genomsnäll och gör alltid sitt bästa <3
Det är lätt att gissa att han är en fjording, särskillt eftersom han hade stubbman när han kom hit men han är faktiskt en haflingerkorsning :) Alan är duktig på att hoppa och även fin i dressyren. Han bär sig inte helt i galoppen men är på god väg!
 
När man hanterar honom skall man tänka på att han är bakskygg. Han kan bli rädd om man kastar upp täcket för snabbt på hans rygg eller om man råkar nudda hans bakben när man mockar. I början när han kom hit så hände det att han gick i med ett bakben i ridhusväggen på lektionerna, då blev han så rädd att han galopperade iväg i fullfart några varv innan han märkte att det inte hände något. Nu har han lärt sig att det inte är farligt att gå emot väggen ;)
 
Ute i skogen är Alan suuupersnäll, lugn och orädd.
Han är även supercool att ha med sig på tävlingsplatser och inte tittig på hinder.
 
"Roligt" att veta om Alan: Alan är småkär i Pandora ;)
Ute i hagen står han gärna vid hennes sida, om han får för henne dvs.
Ibland är det inte okej och det visar hon väääldigt tydligt :P.
Alan gillar att bada och simmar gärna! :D
 

Sommarminnen!

Såhär i kylan får vi ta och tänka tillbaka till den goa sommaren och alla roliga minnen vi samlat på oss!
 
Har ni något mysigt/roligt sommarminne från ert ridläger som ni vill dela med er av?
Kanske någon riktigt härlig bild på din ridlägerhäst eller någon annan av våra hästar?
Eller en speciell lektion/uteritt som var extra rolig? DELA MED ER :D!
 
Ni får jättegärna skicka in bilder med en liten text till så delar jag kanske med mig av just ditt sommarminne här på bloggen!! 
 Bifoga bild och skriv en text och skicka till Ranchens@hotmail.com märk mailet "sommarminne". Skriv gärna vilken vecka ni gick :)
 
 
TILL EXEMPEL SÅHÄR:
"Ett av mina bästa sommarminne var när jag och Angelica skrämde barnen på spökkvällen.
Skrattade så jag fick ont i magen när barnen sprang iväg i panik! Det bästa är att sitta och vänta in preciiiis rätt tillfälle
och sen hoppa upp och skrämmas, brukar springa efter och låta konsigt ibland också, hahah!
 
Förra året var det en tjej som blev så rädd att hon började slå mig med en pinne!!"
Ser ni vem som är vem??! :D

Riggo!!

Rigoletto.... ja vad skall man säga :D En kille med väldigt höga tankar om sig själv? Han är inriden och utbildad av självaste Björn Häggström men ville inte hoppa lika högt som Björn hade ambitioner för! Rigoletto tycker nämligen att han är bäst i världen oavsett om han river ett hinder eller två på 120 banorna ;) På hinder runt 90-1 meter hoppar han otroligt bra om man har ett bra tempo på honom! Jag själv som är en dressyrryttare och väldigt osäker på att hoppa har tagit några hopplektioner med Riggo och kännt mig så trygg <3 Han skulle aldrig få för sig att vägra eller springa på sidan.
Riggo gillar inte att gå först ute men om han har en envis ryttare med skinn på näsan går han allt framåt ändå! Han gillar att galoppera ute och han göra lite glädjeskutt ibland när han är på humör :D Han är grym på så sätt att han kan ridas av vem som helst! Spelar ingen roll om du aldrig har ridit förut eller om du är rutinerad, han är rolig ändå!
 
"Roligt" att veta om Riggo. När vi förra året byggde de nya boxarna i spiltstallet så stod Rigoletto och kliade sin rumpa mot väggen hela tiden så tillslut välte tegelväggen!! I hagen sysselsätter sig Riggo gärna med att göra sönder de andra hästarnas täcken xP Han gillar inte att bli gosad med på "mesigt vis" skall man gulla med honom får man ta i lite och t.e.x. leka med hans mule och klia honom i pannan.
 
Riggo viftar så sött på öronen när man klappar honom på pannan :) 
 
Riggo och jag i feb 2013. Visst är han snygg!!!
 
 

Harley

Jag har fått ett till önskemål att skriva en text om Harley!
Här har vi en riktig kämpe! Förra vintern blev Harley jättehalt och det visade sig att han hade en blödning i hoven, en blödning som satt så dåligt till att det var tal om operation osv. Även om jag alltid försöker vara optimistisk så var jag 95% säker på att han skulle få åka till himlen.. <3 Men veckorna gick, Harley stod i en liten hage hela dagarna och reds aldrig. Linda och Björn reste bort i 2,5 månad och ingen tog några beslut om honom under denna tiden. Eva, som rider och tar hand om Harley började ge honom special "preparat" som hjälper mot blödningar i kroppen. Om det var det som gjorde susen vet jag inte men totalt fick han vila i fyra månader. Det slutade med att skadan läkte ut av sig självt och han blev friskförklarad <3 
 
Han har även fått vila några veckor denna hösten och det verkar som att han vilar sig i form! Så fin som han är nu vet jag aldrig om jag sett honom innan. Han orkar inte bära sig helt 100 i galoppen men han börjar få till en riktigt fin form i traven!
När han kom till oss red vi först på vanligt bett men han var jättesvår att svänga, det är därför han har ett skarpare bett, han lyssnar helt enkelt inte bra på snällare bett. Men pelhamet trivs han bra på :) Han var också med på blåbärshoppning för en månad sen och hoppade 70-80 cm vilket han gjorde galant!
 
"Roligt" att veta om Harley: Han är en riktig gentleman att rida ut på, blir väldigt sällan rädd och är därför toppen att ha som ledarhäst. Han är dock dödsrädd för vatten, jag skojjar inte. Under den tiden han varit hos oss har han aldrig blivit tvättad. Jag har försökt en gång och jag lyckades spola vatten på hans hov sen fick han panik och sprang iväg.
Han tjuter något fruktansvärt när man kommer med hövagnen, sådär så att man skulle kunna höra honom från andra sidan stan, galet.
 

HEJ!

Glad andra advent på er alla! Julen närmar sig nu med stormsteg, stallet är julpyntat med granris och knäckebröd (som hästarna äter upp när dem får chansen!! ;) stäminingen är på topp och vi har till och med snö! Lite mer än man önskat i och för sig men jag hoppas ni alla har det bra i snökaoset! :D
 
Vi fick äntligen tillbaka strömmen till stallet igår kväll så nu funkar belysning och vattentillförsel som vanligt, härligt! 
Bild från torsdagens sista lektion.
En kvart senare såg det ut såhär:
 
 

KAOS

Kan inget annat än att skratta i efterhand... Vi har haft kaos på ridklubben sen igår kväll. Stormen täckte hela gården med snö på 45 min. Det gick inte ens att hålla ögonen öppna om man stod utomhus, som tur var va alla hästarna inne! 
Strömmen gick mitt i sista gruppens ridlektion så dem fick avbryta och lysa sig in i stallet med mobillamporna. Tur att det var rutinerade och lugna ryttare som red för hästarna blev oroliga. Inne i stallet gnäggade Gizmo hysteriskt och undrade vad fasiken som hände!!
 
Strömmen var av hela natten och nästa dag också. Det stora problemet blir att vattenpumpen inte fungerar så hästarna hade inget vatten!! Linda fick åka in och handla massa hinkar och dunkar att fylla så att hästarna kunde dricka när dem kom in. Vi ringde till komunen som kom och lämnade 200 L vatten, det räckte inte till alla så Linda fick åka ner till en bekant och fylla massa dunkar så att hästarna har vatten inatt och imorgon till frukost också.
 
Bjuder på en vinterbild ifrån förra julafton :)
Från vänster, Marley, Sebbe (privathäst), Manne (privathäst) och Revel.
 
Hästarna har iallafall haft störtkul idag i hagen!! Första riktiga snöfallet brukar vara mycket uppskattat! Tror minsann ingen häst missade att rulla sig i snön idag. Revel, Marley och Ferrari har brallat ett och annat varv i hagen idag och självklart de andra hästarna också ;)

Pandora

Jag fick ett önskemål att skriva lite om Pandora :) 
Hon har ju varit med oss sen i somras och funkar bra i verksamheten.
 
Jag har en känsla av att hon fått ett "dåligt rykte" så tänkte klara upp lite för alla vad som gäller med henne :)
I början gick hon på hacamore (träns utan bett) eftersom hon har något som kallas headshaking syndrome vilket visar sig genom att hon skakar på huvudet ibland, som ticks. Hacamoret minskade besvären och det funkade till en början bra. Sen lärde hon sig att det gick att dra ned huvudet för ryttarna orkade inte hålla emot ;) Efter ridlägren så tror jag hon var trött i kroppen, det var en lång sommar för hästarna även om alla fick vila mellan lägren. Hon hade då en period när hon var väldigt trög och inte fattade galopp ordentligt. 
Nu har vi bytt så att hon går på bett och det funkar suveränt!
Hon har vilat upp sig och fungerar nu bra på lektion och galopperar snällt när ryttaren ber.
Jag själv har ridit henne en del den period då hon var lite jobbig och tycker hon är jättefin! Har hon en ryttare som är välbalanserad och kan rama in henne ordentligt så kan hon gå fint i form i alla gångarter! Travlängningar är hennes paradgren ;)
Hoppa gör hon också galant när man satt henne i ett bra tempo!
 
Förut stod hon i spilta men hon trivdes inte med det utan var väldigt sur så nu står hon i en box och trivs mycket bättre där!
Hon kan fortfarande sura till så man får vara lite beredd och binda upp henne i boxen. Emellan åt vill hon gärna mysa också.
I hagen är hon dock en riktigt bitch mot alla andra förutom sina favoritkillar ;)
 
Vi har en tjej på ridskolan som heter Mathilda och hon rider Pandora de dagar hon inte går lektioner (Vi har bara ridskola ons och tors).
Här har ni en liten text från henne och hennes tankar om Pandora :)
 
"Pandora är en fin och go häst, snäll att rida hon älskar att hoppa. Hon e snäll att rida ut på, jag rider pandora just nu och de går jätte bra jag lär mig mer och mer om henne för varje gång jag rider henne. Hon e en ganska arbetsvillig ponny, alltså en ponny man kan ha riktigt mycket kul med och av henne jag har lärt mig mycket bara på de gångerna jag har ridit henne :) Hon e en väldig mysig ponny när man lär känna henne <33 . En riktigt fin ponny <333"

Fölbilder

Som några av er gissade så var det ju såklart Dolly på fölbilderna,
hur söt får man lov att vara egentligen? :D
 
 

:)

När jag jobbar på Mölndals ridklubb så sover jag alltid över i stugan brevid Björn kontor. Många frågar mig om det inte är läskigt att sova på gården alldeles själv? Jag kan ju säga att det finns en anledning till att jag aldrig är med när spökhistorierna berättas på ridlägren, jag är så himla lättskämd ;) 
 
Men sanningen är att jag aldrig är helt ensam :D Jag har oftast båda goskatterna inne hos mig, dom tycker det är skönt att få komma in och sova ordentligt när det är kallt ute. Här har dem sin alldeles egna våningssäng och självklart bjuds det på kattgodis om kvällarna!
 
Jag kan höra hästarna frusta inne i stallet och om någon häst rymmer ur sin spilta så hör jag dem vandra runt i stallet.. Då är det bara på med skorna och gå ut och sätta fast hästen igen. Igår kväll kl 11 så rymde t.e.x. Alan :)  bushäst!
j
Mysigaste Max!! <3
 
 
 

RSS 2.0