Rolig överraskning

I söndags när jag var funktionär på en pay and jump träffade jag en ponny jag kände igen... en liten prickig ponny....

Mr spot!!
Han och hans ryttare var ute på sin första hopptävling och det skötte dem galant! Spot såg så nöjd ut!! Jag hann prata en stund med dem som hyr honom och dem är såååå nöjda med honom. Han är hur käck som helst, roligt att höra!! :D

Alltid något... :)

När vi släpper ut ridskolehästarna sätter vi upp linor så dem kan springa själva in i hagen. Grimmorna tas av i stallet och sedan är det bara att jaga på dem lite så går dem ut. Idag blev det lite kaos...

De första hästarna som gick ut fick för sig att samlas i en klunga så när Revel kom travandes ut ur stallet blev han trängd mellan hästarna som stod stilla och dem som kom bakom honom. I panik så kastade han sig åt sidan och välte ner en av bjälkarna till skärmtaket... Haha! Vad skall dem hitta på härnäst??


Hoppfilm!

Här är en video på tjejerna som rider i Ryttarutvecklinggruppen på torsdag kväll. Ryttarutvecklingen innebär att man gör en större satsning på att utvecklas med sin häst. En dag i veckan rider man lektion i en liten grupp (3 st är dem i denna t.e.x.) och en dag så rider man självständig på sin häst. Rider man med i ryttarutvecklingen har man också möjlighet att börja tävla :) Clara och Alan som ni ser i filmen har t.e.x. varit ute och hoppat Clear Rounder på 80-90 cm.

hoppfilm

snart kommer en hoppfilm upp där Rigoletto, Alan, Revel och Michel är med!! :)
Gamla hästar vi saknar <3

Jag fick en önskan att skriva om några gamla hästar vi haft och hur dem var osv.
Jag har börjar med att skriva om hästen Wilma.
 
 
 
Wilma
Wilma var en storhäst på ca 160 cm som var hos oss vintern 2012-2013. Hon kom istället för Wendy som inte passade in i vår verksamhet. Hon var en väldigt mysig häst som älskade att bli borstad och myst med. När man använde piggborsten tyckte hon det var så skönt att hon var tvungen att klia tillbaka. Om man då ställde sig framför henne så då fick man gratis nackmassage :)
 Wilma och Emma, som red henne en del när hon var hos oss.
 
 
Tyvärr blev Wilma sjuk rätt omgående. Hon var oren bak och stod i liten hage. Sen var hon en dag plötsligt jättesvullen på ett framben trots att hon stått i liten hage och inte ridits, vet inte hur hon lyckades med det. 
Till slut blev hon iaf bättre och började sättas igång men strax visade en annan hälta sig. Efter mer undersökning fick vi reda på att det var en skada på stålbenet (om jag inte minns fel) så hon skulle aldrig bli bra igen utan hade ont hela tiden. En vecka innan hon skulle tas bort blev hon sparkad på hasen i hagen, så illa att vi fick ringa veterinären som lät henne somna in på gården. <3 Det var skönt att hon fick somna in hemma iallfall, tycker det är synd när man skall köra iväg dem så blir dem stressade osv för att dem inte är vana vid att åka transport.. Hemma på gården vet dem ingenting, dem bara somnar in <3

Hälsning från Putte

Putte står i Lerum i samma stall som min medryttarhäst, Räkan. Så jag träffar honom rätt ofta :) 
Han har det jättebra med Alma som hyr honom och han går i en stooor gräshage året om med några andra valackar :)
Nya skor på G ;)
 

höbjörn

Nu har vi fått hem en sånhär "Höbjörn" till stallet. Den är till för att underlätta att fylla höpåsar :) Man hänger ikeapåsen på krokarna så håller den upp påsen åt en och väger den.
 
Några av hästarna är rätt tjocka (ferrari*host*dragon*gizmo*host) så vi kommer göra höpåsar för att ha mer koll på hästarnas givor. I vanliga fall tar vi löst från en vagn och är man inte van så kan det vara svårt att få rätt antal kg.
 
 
 

.

Ni kan ju ignorera mina fula miner på korten men visst är hästarna söta :D
Dragon och Marley är ju dem som bestämer i hagen och dem som brukar vara först fram när någon står vi hagen, (för att kolla om det delas ut något godis såklart) Om jag är klar tidigt i stallet gillar jag att gå ut i hagen och mysa med hästarna :) Det är roligt att lära känna dem personligen; Vem som vill komma fram och vara social/gosa, vem vill helst vara i fred, vilka är vänner med varan och vilka går inte bra ihop?
 
Det är viktigt att hålla koll på flocken :) Michel har vi t.e.x. fått plocka ur flocken eftersom han ställer till med för mkt bråk. Han är inte snäll och springer även efter dem hästarna som verkligen försöker hålla sig undan (typ Golden), bara för att mobbas. Rigoletto har fått plockas ur med, han är hög i rang men fungerar ändå bra. Såhär på vinter drar han sönder alla hästarnas täcken dock, vilket blir dyyyrt! Så han får gå i en annan hage :)
 
 
 
 
 

Hmmm...

Ibland undrar man hur hästarna bär sig åt och vad som händer när man inte ser...

 
-I början av sommaren 2013 var vattnet ofta utvält i hagen, kunde inte förstå varför.. Sen en dag så kom jag på vår gamla häst Exotica när hon försöke ta ett dopp i vattenkaret (Som inte ens hade rymt en fallabella). Självklart fick hon inte plats men hon doppade nästan hela huvudet, hoppade i med framhovarna och skvätte runt tills hon välte ut karet :)
 
-En dag när Björn släppte Rigoletto lös i padocken efter ridningen så galopperade han iväg lungt och fint, tog ett skutt över padockstaketet och travade in i stallet för att äta sitt kraftfoder xP
 
-Idag så såg jag att någon av hästarna antagligen sparkat sönder vattenkoppen :P
Har ni någon knasig häst historia att dela med er av?
 

Sommarminne!

Sanni delar med sig av ett av sina bästa sommarminnen :)

"Harley och jag v.29 i somras. Var så kul på ridlägret och Harley var helt underbar!"

 

Fascinerade med is.. :)

Filmade hästarna lite i hagen igår :)

Bobo

Ett kort på Bobo och Agnes som rider honom ibland :) (Taget förra veckan.)
 
Lite info om Bobo:
Bobo är en riktigt charmig ponny som är väldigt matglad! Han gnäggar ofta när han misstänker att man har mat ;) I ridningen så är han väldigt lugn och trygg. Han behöver en envis ryttare för att komma igång ordentligt men när han väl går fram ordentligt är han superkäck! Hoppar det man styr på och är lugn i skogen :)
 
Hittade en gammal youtubevideo på Bobo och Johanna (Som hyrde honom)

Jajjamen!

Visst är det Dragon som syns på bilden :) (Med sin förra ägare Emeli)
Här har ni även Diamond (eller "Damen" som hon kallades innan hon kom till oss)
Jag tyckte det lät som ett tantnamn (No offense :)) Så bestämde att Diamond fick bli hennes "nya" namn.
 

Frågesvar del 3

1. Vilken vecka har du tyckt vart roligast 2013? 
Ojdå! Alla veckorna är ju roliga! Men den absolut bästa måste jag säga var v.29!
Då hade vi fint väder och så hade jag med Räkan som ledarhäst! Skitkul tyckte både han och jag! ;)
Sjöhästen Räkan tar sig ett dopp!
 
2. 3 bästa minnen från ranchens? 
Hmmm, Jag har så många minnen att bläddra igenom...
-När jag satt i bagaget på Mimmis bil och höll i skottkärran för att åka och mocka (ja, vi var lite lata). Det måste hamna på topp 3 iallafall!
-Sen alla uteritter såklart :) Förra året jag red och badade med min grupp på Räkan
(Första gången han badat i hela sitt liv) Jag skrattade nog mer än alla lägerbarnen tillsammans :D
-Och så självklart att skrämma barnen på spökkvällen. Det är så kul är man verkligen lyckas, det vet man efteråt när alla barnen vill sova i ledarnas stugor ;)
3. Vilka grupper har ni vart ledare i? 
Jag är ju den enda lägerledaren som uppdaterar här på bloggen så jag svarar bara för mig :) Jag jobbar ju mycket på ranchens så jag brukar vara stallansvarig på lägren, då har man oftast Tuff-gruppen. Jag har haft Puff någon gång mitt första och andra år och mitt första år hade jag nog även Paff också om jag minns rätt ;)
4. Vilken häst tycker ni är finast?
Finast att rida eller finast till utseendet? svarar på båda ;)
Finast att rida skulle jag säga Marley och Rigoletto (jag rider ju bara storhäst) Man måste veta vart man har knapparna när man rider dem men ååååh så fina dem kan bli! :) Finast i utseendet är ju helt klart Putte, som en dröm :D
 Rigoletto när jag red honom förra veckan :)
Vackra Putte <3
 
4. Hur är Alan att rida?
Allan är snäll och pigg att rida :) Han kan bli lite framtung om man inte får med bakbenen ordentligt. Han hoppar bra och snällt :) Är lite bakskygg, jättetrygg att rida i skogen.

Gissa :)

Någon som känner igen denna pållen??? ;)
 

Ferrari

gulligaste.ponnyn.i.stallet <3
Ferrari är toppen på alla sätt och vis!! Han är perfekt för nybörjare då han är supersnäll i både ridning och hantering!! Han är lika trygg ute som inne :) Kan inte hitta något negativt med honom.... Han är kanske inte överdrivet glad i att bada men går i lite :)
Ferrari må vara rätt liten men han är kaxig i hagen och är ganska hög i rang :)
En riktig go lerpöl är de bästa han vet!!
Hans bästa vän är Silvester (som just nu är uthyrd), tror han blir rätt glad i sommar när han kommer tillbaka :D
 

Frågestund del 2

1. Jag ska på ridläger detta året. Troligen hos er men skulle jag kunna få rida Alan eller Bobo? Nu den riktiga frågan; Får de som inte åker till liseberg rida?
Svar - Man kan alltid önska hästar och vi försöker göra så att alla får den de önskat, men vi kan inte garantera det :) Tidigare år har man inte fått det. Jag tror inte att man kommer få rida på lisebergsdagen i år heller (hästarna har som en vilodag då) Vi har dock diskuterat frågan så vi får se :)
2. Hej!  När man är på ridläger hos er vad får man ta med sig eget? 
Nosgrimma?,schabrak?, huva? spö?, m.m?
Svar - Hästens utrustning står vi för, så som sadel, träns och bett. Vill man ta med eget schabrak, huva eller spö så går det självklart bra :)

Frågesvar del 1

1. Kan jag få samma häst på ridlägret detta året som förra året om jag önskar den?
Svar - Skriver du att du haft hästen innan och att du vill ha den igen är det stor chans att du får den :) Ingen 100% garanti finns dock ;)
 
2. Vilken D ponny skulle man utvecklas mäst på? :D
Svar - Oj! Svår fråga :) Det beror mycket på hur långt man kommit i ridningen! Är man inte så rutinerad och vill ha en trygg och säker D-Ponny är t.e.x. Dragon grym (han är även rolig för de mer rutinerade då han hoppar väldigt bra!) Letar man efter en större utmaning kan man testa t.e.x. Alan eller Ben :)
 
3. Vilken häst tycker mest om att bada? 
Tycker rigoletto om att bada? 
Kan du presentera ledarna?
Svar - Vi har många som gillar att bada t.e.x. Edvin, Alan, Marley, Gizmo, Hampus och Dragon. Rigoletto är inte jätteglad i att bada :) Det är inte bestämt vilka ledare som skall jobba i sommar än. Men vi skulle kunna presentera dem när sommaren närmar sig, i slutet av April kanske!
 
1. Hur är loppan? Skulle en nybörjare kunna rida honom och ni skriver ju att han kallas för loppan med vad heter han då?
Svar - Loppan är jättesnäll!! Han går jättebra med nybörjare och hoppar snällt! Han kan bli osäker/sur om man är för snabb med att ta handen mot hans ansikte. Men är man lugn så är han en pärla <3 Jag kommer inte ihåg hans hela namn (kan ta reda på det) men någonting med Jailo :)

Semester

Nu drar jag på semester en vecka! 
Jag har förberett svar på frågorna som kommit hittills och ett inlägg om Ferrari :) 
dem kommer upp imorgon, söndag och tisdag! Sen får ni vänta tills på lördag när jag kommer hem för mer uppdatering!
 
 Hoppas ni alla haft ett grymt nyår!!!!
 

frågestund!!!

Några av er har frågat om en frågestund :) Självklart fixar vi en sådan!  
Det är bara att skriva era frågor i kommenrarsfältet :D
 

GRATTIS!!!

Stort grattis till Rachel som idag fyller hela 30 år!!!! :) :)
 
 

RSS 2.0