Nästan klart!

I söndags träffade vi som sagt resten av de sökande tjejerna till lägren. 
Det var så många bra men tyvärr kan vi inte erbjuda alla jobb. 
Men nu tror vi att vi plockat ut de bästa och vi har mailat dom ett jobberbjudande och nu ska dom svara tillbaka till oss om dom fortfarande är intresserade efter att ha träffat oss och fått information om upplägget och arbetsuppgifter. 
Ska se sen om vi kan få till nån sorts presentation av ledarna!

Vet att fler av er också önskat ett inlägg om ponnyn Nicke. Vi har honom fortfarande på prov en vecka till innan vi bestämmer om han ska vara kvar, så innan det är färdigt så  skriver jag inget. 
Men ni kan få en bild på honom då länge!
Ledare!

Hej!

Idag har vi träffat och intervjuat åtta stycken tjejer som har sökt jobb som lägerledare i sommar, och på söndag träffar vi tretton till. Det är alltid lika roligt att möta snälla, rara tjejer som alla vill spendera sommaren hos oss och med er!
Tyvärr är det ganska hård konkurrens då vi bara behöver ungefär sex-sju stycken av alla som söker. Så det blir inte helt lätt att välja ut vilka som ska få jobb, men vi brukar kunna plocka ut dom bästa som vi tror kommer passa hos oss!
Greta och Angelica som jobbat förut som ledare hos oss kommer jobba även i sommar och det blir Lisa och Nathalie som är instruktörer även i år vilket vi är väldigt glada för!
Sen får vi se om det blir några fler gamla ledare.😊

Annars flyter allt på och vi letar hästar som galningar, haha!
Tack för alla tips, vem vet, kanske står nån av era favorithästar som ni tipsat oss om här i sommar!!😃

Golden!!😍

Inköp av hästar/ponnyer

Hej!

Har fått en del kommentarer på senaste inlägget ang att vi ska/behöver köpa in en del hästar och ponnyer till sommaren. 

Några av er har även kommit med förslag och länkar till Hästnet på olika hästar som ni tycker skulle kunna passa i vår verksamhet. 

Så vad letar vi då efter? Vilka kriterier har vi?

Jo, för det första vill vi ha färdiga hästar som har en bra grundutbildning, alltså inga unghästar eller "projekt"hästar. Absolut inga under sex år. 

Det finns mycket yngre hästar och hästar som inte är ridna så mycket på Hästnet men det söker vi alltså inte, även om man kan tycka priset är väldigt bra. Detta dels för att det nu inte är så länge kvar till sommaren så vi hinner inte själva utbilda dom så dom är klara att gå in i verksamheten så snart, och dels för att det kommer så mycket små, ganska gröna barn så vi måste ha snälla, trygga individer som har varit med och tål en del. 
Man ska kunna släppa en bomb brevid och det ska inte bekymra den så mycket.😉
Det får absolut inte hända något pga vi har orutinerade hästar!
Lugna individer som inte stressar upp sig.
 Helst inte med för mycket nerv. 
Ofta står det också i annonserna "ingen nybörjarhäst", "kräver rutinerad ryttare", "kan ibland hitta på lite bus", "testar sin ryttare" mm och dom hästarna går bort. Då vet man redan innan att det är en lite för svår, inte helt lätt häst som nog är  för pigg för oss.
 Den kan säkert fungera jättebra och vara en rolig häst att rida för den erfarna ryttaren sim vill ha lite utmaning men det fungerar inte här tyvärr. 

Sen så köper vi inte gärna hästar äldre än 15 år om det inte är någon jättebra. 
Vår tanke vid inköp är att hästen ska kunna vara hos oss en längre tid och ju äldre en häst är desto större risk för sjukdomar och skador. 

Just att hästen verkar sund och frisk är en jätteviktig del. Vi är noga med att kolla sjukdomshistoriken på hästen. De får gärna vara en lite grövre, viktbärande, tålig och robust typ.  
Då är skaderisken mindre och fler kan rida den. 

Något annat som givetvis spelar roll är priset.
 Nu ska vi ju köpa in flera stycken vilket innebär att styckpriset inte kan vara obegränsat. 
Skillnad om man bara köper en eller två. Visst kan man hitta en riktig favorit som kostar lite mer och då får man överväga hästens utbildningsnivå och ålder. 
Är den värd det priset?

Till sist får den inte finnas för långt bort. Vi kan inte åka hur långt som helst för att titta på hästar. En radie på 20 mil ungefär!

Som ni förstår så är det inte lätt att hitta den ultimata hästen som ska passa. Det är det aldrig, inte ens om man ska köpa sin egen häst, men här måste vi dessutom ta hänsyn till att det är många olika elever på en sommar som den ska anpassa sig till, utan att bli stressad över olika ridsätt, olika rutinerade ryttare och olika nivåer på ridningen. Den ska som sagt vara lugn, trygg, snäll att hantera, snäll och enkel att hoppa, inte för lat, inte för pigg, inte stressa upp sig, helst kunna gå i alla grupper, lagom ålder, lagom storlek, frisk och sund. 

Ja, ni hör ju. Finns dom hästarna ens??
Det gör dom, bara lite svåra att finna!😊 

Fabian, Wilmer, Dragon King, Ferrari, Rigoletto och Wolfie är exempel på sånna hästar vi söker. 

Länka gärna på! Vi kollar alla och nu vet ni lite vad vi söker!

Söta Wolfie och Herman!

Uppdatering på hästfronten!

Hej!
Lovade ju att skriva lite vad som hänt bland våra hästar sen förra sommaren. 

Det är ju tyvärr så att våra älskade hästar blir äldre och vissa har därför lämnat oss och vissa har verkligen förtjänat att ha det lite lugnt och skönt sina sista år och har sålts som pensionär/sällskapshästar. 

Rachel och Yatzy har galopperat vidare på de evigt gröna ängarna pga av deras ålder. Rachel blev 30 och Yatzy 24. Båda åldrades fort på slutet och det var tyvärr dags för dom att få avsluta sina liv. De har verkligen varit två fantastiska klippor och perfekta nybörjarhästar. Dock var dom båda halvtokiga och väldigt pigga som yngre och de kunde bara gå med i de högsta grupperna. De fullkomligt älskade att hoppa och blev så pigga och glada och väldigt övertaggade!!
Men dom lugnade ner sig ju äldre dom blev och var båda två väldigt omtyckta både av oss och alla elever. 

Sen som ni kanske har läst här på bloggen så drabbades ju Ben av ett akut tarmvred i höstas och gick inte att rädda. Det är alltid tragiskt och hemskt när det händer och det var en stor förlust då han var en väldigt käck ponny. 
Men sånt händer tyvärr ibland. 

Okej, det var det tråkiga och ledsamma. 
Då går vi över till de som är sålda. 

Golden tillhör också de riktigt gamla (25 i år) och han har flyttat till en tjej som hade hyrt honom flera år när hon var liten. Idag är hon för stor för Golden men hade en D-ponny som behövde sällskap så där skrotar Golden omkring och går med på skogspromenader emellanåt och bara myser!

 Bandit är också såld till en tjej dom hyrt honom i många år. Han är 22 i år och även han har det bra och blir extra ompysslad. 

Likaså Gizmo är såld, han är 23 i år, och såldes till en familj som ville ha en snäll, trygg skogsmulle och det är han ju verkligen!

Harley såldes till en tjej vars man skulle lära sig rida och Harley skulle hjälpa honom med det. Harley är ju otroligt snäll så det tror jag går jättebra!

Ramona är ytterligare en häst som vi sålt. Hon köptes av den ridskola hon var uthyrd till där hon är väldigt populär och omtyckt. 

Loppan är också såld. Han passade inte vår verksamhet riktigt så beslöt att sälja honom. Han flyttade till en familj med två små flickor och där går det väldigt bra och dom älskar honom!

Mange såldes faktiskt så sent som igår. Han var ju uthyrd till en flicka men det fungerade inte så bra så han kom tillbaka till oss och det vi kunde se var att han helt enkelt är less på det här med små barn på ryggen. Så han åkte till en vuxen tjej som behövde sällskap till sin häst så han ska bara mysa i en hage och gå på skogspromenader och det tror jag passar honom perfekt!

Sen till sist har vi Zorro. Han har sålts till en familj i Skåne. Problemet vi hade med honom var att han var väldigt brötig och stökig i hagen och det passar inte hos oss eftersom vi har alla våra hästar tillsammans i en stor hage. Min teori är att han var sent kastrerad och därför hade fullt upp att vakta och passa på alla ston i hagen vilket resulterade i bråk. Han trivs nog bäst i en hage med lite färre hästar där han inte behöver hålla koll på så många!

Ja, som ni ser och förstår så har vi nu i dagsläget för lite hästar inför lägren så snart måste vi ut på jakt på nya härliga kompisar!

Har ni några fler frågor eller funderingar runt det här så är det bara att kommentera!


Hahaha! En bild från i somras när vi fodrade i hagen. Ser ni vem som är under höt??!😊

Hallå!

Hej alla!
Får väl börja med att be om ursäkt då bloggen tyvärr inte har uppdaterats på lääänge... Eller typ inte alls...😜

Tänkte nu i alla fall göra ett tappert försök att sparka igång den och få till ett par inlägg i veckan. 

Nu är det ju inte långt kvar till lägren, våren är här och när solen lyser så känns allt genast mycket lättare. Dom flesta av er som håller på med hästar och hänger i stall vet ju att på vintern går man lixom i ide och både människor och hästar tycker att allt är ganska tråkigt och kallt. 
Men som sagt nu känns livet lite lättare och i alla fall våra hästar har lite vårkänslor. Vissa dagar när vädret tillåter äter dom sin lunch ute i hagen och dom har börjat fälla av sin tjocka vinterpäls. Om några veckor till kan man även börja klä av lite täcken och tvätta och packa undan dom. Underbart!😊

I alla fall så har det hänt lite på hästfronten, en del är sålda och vissa har tyvärr lämnat oss mest pga ålder. Men mer om detta i ett annat inlägg. 

Ha det gott så länge så hörs vi igen!
Linda


Härligt vårväder!

RSS 2.0