Fina Simba....😱

I lördags mitt pĂ„ dagen fick Simba kolik. 
Vi ringde veterinĂ€ren pĂ„ em som kom och försökte hjĂ€lpa Simba pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Hon fick smĂ€rtstillande och kramplösande och hon slangades med vatten och paraffinolja (detta görs för att fĂ„ i hĂ€sten vĂ€tska dĂ„ det ibland Ă€r anledningen till kolik, att dom druckit för dĂ„ligt) och veterinĂ€ren kunde kĂ€nna att hon hade en kraftig gaskolik. 
Efter besöket sĂ„ skulle Simba röras pĂ„ en gĂ„ng i timmen för att magen skulle komma igĂ„ng sĂ„ att hon bajsade. Detta gjordes hela kvĂ€llen och natten och det kom faktiskt lite bajs under natten och pĂ„ söndag morgon mĂ„dde Simba ganska bra. 
Men det varade inte mĂ„nga timmar och hon blev snabbt sĂ€mre igen. Vi ringde Ă„ter till veterinĂ€ren som kom vid tvĂ„ och förutom mer smĂ€rtstillande och kramplösande sattes hon Ă€ven pĂ„ dropp och efter droppet var det viktigt att hon rörde pĂ„ sig igen. Det gick bra till en början men Simba var vĂ€ldigt trött och medtagen sĂ„ det var jobbigt för henne. EmellanĂ„t fick hon gĂ„ in i boxen för att vila och i sĂ„dana hĂ€r lĂ€gen Ă€r det helt okej att dom lĂ€gger sig stilla och vilar men de fĂ„r absolut inte rulla sig för dĂ„ kan tarmarna snurra sig och dĂ„ fĂ„r dom Ă€nnu ondare i magen. Problemet var nu att Simba ville rulla sig hela tiden. 
Klockan nio kom veterinĂ€ren igen och hon fick mer medicin och dropp och sen var det samma sak igen, ut och röra pĂ„ sig. 
Trots det sista veterinĂ€rbesöket och allt vi gjort sĂ„ blev till sist Simba sĂ„ dĂ„lig att hon inte orkade stĂ„. 
Vi fattade dĂ„ beslutet att lĂ„ta Simba somna in och lĂ„ta henne slippa ha ont mer. 
Det Àr alltid otroligt ledsamt och svÄrt i sÄdana hÀr situationer men nu lider hon inte mer och jag hoppas att hon hittat en fantastisk stor grön Àng dÀr grÀset aldrig tar slut!
Hon var en otroligt snĂ€ll och fin ponny...❀❀❀
Kommentarer
Postat av: Tyra

Vila i frid finaste Simba! Hon kommer att vara saknad...❀

2015-06-08 @ 17:37:29
Postat av: Moa

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!
Simba â€ïžđŸ˜­

2015-06-08 @ 17:38:55
Postat av: Lovisa

Men Ähnej vad trÄkigt! Aldrig trÀffat nÄgon av era hÀstar, men jag Àr sÀker pÄ att hon var Àlskad... JÀttetrÄkigt nÀr sÄdana hÀr saker hÀnder, men man fÄr tÀnka pÄ att hon sÀkert har det bÀttre nu. Vila i frid finaste Simba <3

2015-06-08 @ 17:41:02
Postat av: Viveka

ÅÄh va trÄkigt.. Hoppas Simba har det bra dÀr uppe.

2015-06-08 @ 18:42:30
Postat av: leia

Jag var fĂ€r pĂ„ lördagen och dĂ„ lĂ„g hon bara ner i hagen😭😭
kommer att sakna henne sĂ„Ă„Ă„Ă„đŸ˜­đŸ˜Șâ€đŸ˜ą

2015-06-08 @ 20:29:32
Postat av: Anonym

Varför Ă€r Bella inte lĂ€ngre med pĂ„ hem sidan💓

Svar: Hon Ă€r sĂ„ld till familjen som hyrt henne under Ă„ret. 😊
ranchens.blogg.se

2015-06-09 @ 21:27:03
Postat av: Anonym

Fy dÄ trist lider verkligen med er var med om exat samma med vÄran lilla prinsessa. Man kÀnner sig maktlös vÄran prinsessa somnade in 31 maj i Är enorm saknad . Nu letar vi efter en ny kompis som kan matcha de hon hade . Vila frid simba du kanske Àr med vÄran prinsessa nu Elina ..

2015-06-27 @ 21:57:14

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0