Uppdatering på hästfronten!

Hej!
Lovade ju att skriva lite vad som hänt bland våra hästar sen förra sommaren. 

Det är ju tyvärr så att våra älskade hästar blir äldre och vissa har därför lämnat oss och vissa har verkligen förtjänat att ha det lite lugnt och skönt sina sista år och har sålts som pensionär/sällskapshästar. 

Rachel och Yatzy har galopperat vidare på de evigt gröna ängarna pga av deras ålder. Rachel blev 30 och Yatzy 24. Båda åldrades fort på slutet och det var tyvärr dags för dom att få avsluta sina liv. De har verkligen varit två fantastiska klippor och perfekta nybörjarhästar. Dock var dom båda halvtokiga och väldigt pigga som yngre och de kunde bara gå med i de högsta grupperna. De fullkomligt älskade att hoppa och blev så pigga och glada och väldigt övertaggade!!
Men dom lugnade ner sig ju äldre dom blev och var båda två väldigt omtyckta både av oss och alla elever. 

Sen som ni kanske har läst här på bloggen så drabbades ju Ben av ett akut tarmvred i höstas och gick inte att rädda. Det är alltid tragiskt och hemskt när det händer och det var en stor förlust då han var en väldigt käck ponny. 
Men sånt händer tyvärr ibland. 

Okej, det var det tråkiga och ledsamma. 
Då går vi över till de som är sålda. 

Golden tillhör också de riktigt gamla (25 i år) och han har flyttat till en tjej som hade hyrt honom flera år när hon var liten. Idag är hon för stor för Golden men hade en D-ponny som behövde sällskap så där skrotar Golden omkring och går med på skogspromenader emellanåt och bara myser!

 Bandit är också såld till en tjej dom hyrt honom i många år. Han är 22 i år och även han har det bra och blir extra ompysslad. 

Likaså Gizmo är såld, han är 23 i år, och såldes till en familj som ville ha en snäll, trygg skogsmulle och det är han ju verkligen!

Harley såldes till en tjej vars man skulle lära sig rida och Harley skulle hjälpa honom med det. Harley är ju otroligt snäll så det tror jag går jättebra!

Ramona är ytterligare en häst som vi sålt. Hon köptes av den ridskola hon var uthyrd till där hon är väldigt populär och omtyckt. 

Loppan är också såld. Han passade inte vår verksamhet riktigt så beslöt att sälja honom. Han flyttade till en familj med två små flickor och där går det väldigt bra och dom älskar honom!

Mange såldes faktiskt så sent som igår. Han var ju uthyrd till en flicka men det fungerade inte så bra så han kom tillbaka till oss och det vi kunde se var att han helt enkelt är less på det här med små barn på ryggen. Så han åkte till en vuxen tjej som behövde sällskap till sin häst så han ska bara mysa i en hage och gå på skogspromenader och det tror jag passar honom perfekt!

Sen till sist har vi Zorro. Han har sålts till en familj i Skåne. Problemet vi hade med honom var att han var väldigt brötig och stökig i hagen och det passar inte hos oss eftersom vi har alla våra hästar tillsammans i en stor hage. Min teori är att han var sent kastrerad och därför hade fullt upp att vakta och passa på alla ston i hagen vilket resulterade i bråk. Han trivs nog bäst i en hage med lite färre hästar där han inte behöver hålla koll på så många!

Ja, som ni ser och förstår så har vi nu i dagsläget för lite hästar inför lägren så snart måste vi ut på jakt på nya härliga kompisar!

Har ni några fler frågor eller funderingar runt det här så är det bara att kommentera!


Hahaha! En bild från i somras när vi fodrade i hagen. Ser ni vem som är under höt??!😊

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej kan ni skaffa en ponny som är nästan exakt som Mange lika snälla att rida och att sköta ? Snälla ?!

Svar: Självklart! Vi vill bara ha snälla söta hästar!
ranchens.blogg.se

2015-03-15 @ 22:04:57
Postat av: Anonym

Ska ni skaffa ponnyer & storhästar?? Eller bara det ena

Svar: Det blir nog mest ponnyer då behovet är störst av det. Men man vet aldrig!😊
ranchens.blogg.se

2015-03-16 @ 10:40:20
Postat av: Ranchens e bäst!

Ser jätte mycket fram emot att få se alla nya ponnyerna och hästarna! Skulle bli jätte glad om ni kunde köpa in någon mindre storlek, ungefär som Hampus! Skulle passa mig helt perfekt! Jag undrade hur ni gör när ni skaffar nya hästar/ ponnyer. Kollar ni på hastnet.se eller tar ni kontakt på annat sätt? Kram

Svar: Vi kollar hästnet och har även vissa kontakter som kan hjälpa oss finna hästar som kan passa oss!
ranchens.blogg.se

2015-03-17 @ 08:59:49
Postat av: Lisa

Jag har en fråga som inte har med detta att göra riktigt... Hur ska ni få plats med alla hästar när ni har byggt om spiltstallet till ett boxstall till? Tacksam för svar!

Svar: Vi kommer att göra iordning några platser bortanför vita stallet så alla får nånstans att bo!😊
ranchens.blogg.se

2015-03-17 @ 09:01:49
Postat av: Majs

Är det så att puttes hyrare ska köpa Putte? Jag hade putte på senaste lägret och har haft lite kontakt med hans hyrare, nu säger hon att hon ska köpa honom?

Svar: Dom vill köpa Putte men det är inte helt klart ännu.
ranchens.blogg.se

2015-03-17 @ 19:49:38
Postat av: Hittat en jätte trevlig häst😊

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=878743&inriktning=1&typ=

Svar: En 1-åring passar väl kanske inte så bra...😏
ranchens.blogg.se

2015-03-19 @ 15:18:18
Postat av: En till😂✌️

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=878007&inriktning=1&typ=

Svar: Inte en 5-åring heller.
ranchens.blogg.se

2015-03-19 @ 15:19:30
Postat av: Hästtips👌

Skulle verkligen rekommendera stall höjern! Det är ett försäljningsstall där jag vet att dom köpt mr spot och tror dom köpt Pandora där också :)) kommer in lite olika hästar då och då och vill man kolla på någon så får man först se hästen från marken när någon annan rider och sedan får man själv provrida den om man vill! Det ligger i sjuntorp, ca 45 min från er XD

Svar: Vi vet om att stall Höjern ibland har trevliga ponnyer men inget just nu som passar oss. Mr Spot och Pandora är dock inte därifrån!😊
ranchens.blogg.se

2015-03-28 @ 12:36:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0