Presentation

Hej! 

Lovisa Borgström heter jag och blir 22 år i sommar, kommer ursprungligen från Göteborg men pluggar nu samhällsplanering i Karlstad så är bosatt där för tillfället.

Jag började precis som många andra att rida på ridskola när jag var liten, började rida på Bulycke ryttarförening som ligger ute i Torslanda och blev kvar där tills jag flyttade upp till Karlstad. 

Har genom åren haft flera medryttarhästar och arbetat bland annat som turridningsledare. Älskar allt som har med hästar att göra och skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan de härliga djuren! Just nu är jag medryttare på en söt häst upp i Karlstad. Jag är främst intresserad av dressyr men hoppning kan också vara kul, eller varför inte en barbacka-galopp på en äng i sommarsolen? 


Skall bli jättekul att få träffa er alla som ska komma till Ranchens ridlägerläger i sommar, jag tror vi kommer få jättekul tillsammans!  
Whiiiiee!!
Presentation

Hejsan!
Mitt namn är Fanny och jag kommer vara en av ledarna under sommarens ridläger. Jag är 21 år och har nu ridit i mer än halva mitt liv. Under mina år på hästryggen har jag hunnit ha flera medryttarponnyer och ridit på både Alleby och Askim innan jag slutligen hamnade på Clareberg. Jag har alltid tyckt mest om att hoppa, men rider just nu i en dressyrgrupp. 

Jag var själv på ridläger på Ranchens som yngre, men detta blir min första sommar som ledare. Jag hoppas att jag får vara med och göra sommarens ridläger lika bra som det jag hade!Presentation


Hej! 
Mitt namn är Anna och jag är 20 år gammal. 
Jag kommer från Mölnlycke som ligger strax utanför Göteborg men bor just nu i Färgelanda som ligger i dalsland, då jag pluggar till hästskötare. 
Jag har alltid älskat hästar och ridit sedan jag var 6 år gammal. 
Jag har ingen egen häst just nu  men har en favorithäst på ridskolan som heter Bambi (det är henne ni ser på bilden). 
 Jag har under åren varit på många olika ridläger och vet precis hur underbart och roligt det är, jag ser därför fram emot en riktigt rolig sommar tillsammans med er och tror att vi kommer ha riktigt kul ihop! 
Presentation

Jag heter Angelica Hölén och jag är 22 år gammal. Denna sommaren kommer att bli mitt tredje år som lägerledare på Ranchen. Jag har ridit sedan jag var 6 år gammal och är mest intresserad av dressyr även om jag det senaste året även har börjat hoppa en del. Så länge jag kan minnas så har jag hållit till på Clarebergs ridklubb i Kärra, där jag nu jobbar och har min hyrhäst Alley. Jag har själv varit på Ranchens ridläger flera gånger när jag var yngre och det är verkligen ett ställe som jag kan rekommendera, så jag hoppas att vi ses i sommar! :)Presentation

Hej! Jag heter Diana och jag är 21 år gammal. Jag kommer från Örebro men bor idag i Göteborg då jag pluggar på universitetet. Jag har alltid älskat hästar och ridit sedan jag var liten. Jag har även hållit på en del inom travet och med ponnytrav, tycker det är spännande att prova på olika sporter med hästar men bäst av allt har alltid varit ett pyssla med hästarna i stallet. Jag har en ponny som jag som jag tidigare tävlat med i både hoppning och dressyr. För tillfället har jag lånat ut honom på foder då tiden inte räcker till men jag åker och hälsar på honom så ofta jag kan och ibland rider jag kompisars hästar för att hålla igång ridningen. Ser väldigt mycket fram emot denna sommar på Ranchens ridläger!Presentation

Mitt namn är Greta Gianello, jag är snart 21 år gammal, och denna sommaren kommer bli min tredje på ranchen. 
Jag började min ryttarkarriär på Göteborgs fältrittklubb som sjuåring, och red där tills jag fyllde 17år då jag köpte min första egna häst, Zenith.
 Jag har även ridit på en hel del andra ridklubbar runt om Göteborg, och läst hästhållning på Realgymnasiet. Jag är också diplomerad hästskötare och utbildad ungdomsledare. 
Idag äger jag två hästar, Zenith och London, som jag tränar och tävlar lite dressyr på. 
När jag inte är hos dom så jobbar jag på Mölndals ridklubb (alltså på ranchen) och på Göteborgs fältrittklubb. :) Ibland blir det inte som man tänkt....

Berättade ju om ponnyn Beauty som kom till oss för några veckor sen och som jag trodde skulle passa trots sin unga ålder. 
Men nu när vi provat henne ett tag så inser vi att hon tyvärr är för pigg för vår verksamhet. 
Hon är en jättetrevlig ponny och jag tror säkert att hon blir bra för någon ponnyryttare som gillar den pigga, kvicka typen men det fungerar tyvärr inte hos oss. 

Därför så åkte hon tillbaka i söndags och jag hoppas att någon fastnar för henne för hon är verkligen en liten prinsessa!Rigoletto

Sista hästen ut av dom som finns hos oss nu är Rigoletto. 

Rigoletto är född 2005 och är ett svenskt halvblod efter hingsten Iowa. 

Han köptes som treåring med målet att bli en tävlingshäst i hoppning. Men tyvärr är Rigoletto ganska bekväm av sig så det där med att lyfta på tassarna över bommarna tyckte han var ganska onödigt. 😜

Därför beslöts det att han fick gå med som ridskolehäst och det är ett liv som passar honom perfekt och han är nöjd med!
Han är i grunden oerhört ridbar och välskolad men eftersom hela hans attityd är lite åt det lata hållet så kan det ta lite tid (och fjäsk 😉) att plocka fram den sidan. Men får man igång honom och blir kompis så är han jätterolig och super att hoppa!

I stallet är han tyvärr emellanåt lite sur när man gör iordning men som sagt, binder man upp är det inga problem. Dragon

Dragon är en valack född 1997 och han är en Irländsk korsningsponny. 

Dragon King heter han egentligen men kallas bara för Dragon av oss. 

Han är helsyskon med Diamond Doll och dom har bott tillsammans tidigare hos samma familj och vi köpte dom samtidigt. 
När dom kom var dom väldigt tajta eftersom dom alltid varit tillsammans och när någon av dom gick ut ur stallet eller skulle ridas skrek dom som tokar efter varandra och blev oroliga. Men dom fick rätt snabbt nya kompisar i hagen så det gick över ganska fort. 

Han är världens snällaste ponny som är super att rida och pyssla med. Vi brukar säga att vi borde ha 20 st Dragon! Han är en perfekt nybörjarponny och kan vara en rolig utmaning även för rutinerade. 

Presentation

Mitt namn är Lisa Sigurd och jag fyller 25 år till sommaren. Jag är från Lidköping men bor sedan 1,5 år tillbaka i Göteborg. Jag fick min första häst när jag var 4 år och har sedan 9 års ålder tränat och tävlat främst i hoppning. Är utbildad ridlärare och har jobbat på lite olika ridskolor. Idagsläget vikarierar jag på Långeberga Ridklubb i Göteborg samtidigt som jag utbildar mig till redovisningsekonom. Har för tillfället ingen egen häst men rider på andras så fort tillfälleoch tid ges.  Jag älskar hästar och att lära ut och ser fram emot min andra sommar på Ranchens ridläger.
Revel

Revel är en stor häst på ca 168cm. 
Han är född 2000 och är ett Italienskt halvblod. Han far är den kända hingsten Quidam de Revel som själv har hoppat framgångsrikt och lämnat många fina avkommor. 

Revel själv har tävlat upp till 130cm och han älskar att hoppa. Tycker det är jätteroligt och taggar till en hel del och blir lite stark. 

Han är trots sin storlek ganska känslig och behöver en stadig, trygg ryttare för att komma till sin rätt i ridningen. 
Väldigt snäll att rida men kan ibland bli lite spänd. 
I stallet är han lite sur men ganska feg så han törs aldrig göra något förutom att lägga öronen bakåt. 😊
Fabian

Allas vår favorit Fabian!

Han är född 1997 och vi köpte honom när han endast var fem år! Han har alltså varit här i 13 år. Det är länge...

Han är en Irländsk korsningsponny av grov typ och med mycket hår och hovskägg. Ser ut som en riktig draghäst och är världens snällaste. 

Fabian är otroligt snäll att rida och hantera och en riktig nybörjarponny. Alla som provar på att rida första gången tar han hand om på bästa sätt!
Ofta får han små uppdrag att åka iväg på ponnyridning eller andra event. Han var tex förra året på en golfbana där dom skulle ha westerntema och skötte sig utmärkt. 
Han kan även vara rolig att rida om man kan lite mer men är ingen stjärna på att hoppa. Han hoppar utan bekymmer upp tom 60cm ungefär men sen tycker han det blir lite högt. Inte för att han är feg på nåt sätt men han är helt enkelt lite för klumpig...😂Silvester

Silvester är min personliga favorit!!
Han är så rolig och har en fantastisk personlighet!
Och så är han väldigt söt, ser ut som en blandning mellan Pumba i Lejonkungen och en flodhäst!😂😂

Vi köpte honom 2012 och om jag ska vara helt ärlig så var han ingen ponny för oss. Lite för oriden, okunnig och envis egentligen. Men han bodde inte så roligt så han fick följa med oss hem för vi tyckte lite synd om honom. 

Han är som sagt väldigt envis och dessutom oerhört stark så dom första dagarna åkte vi som vantar här på gårdsplan när han ville till nån gräsplätt eller inte ville dit vi tyckte att han skulle gå (typ spolsplitan)!
Men det han blivit mycket bättre och nu sköter han sig!

Han är född 2002 och är en korsningsponny. 
Han är en liten d-ponny på ca 143 cm men han är kraftig och robust så han bär upp mycket ryttare. 
Att rida är Silvester snäll och rolig. 
Han kan även i ridningen emellanåt vara lite envis och busig och om man inte är så rutinerad så kan han gå lite dit han vill.😉
Så bäst passar han bäst med ryttare som ridit några år. 
Han hoppar väldigt käckt och tycker det är roligt!

Michel

Michel är en valack född 1996 och är av rasen Mecklenburgare. 

Han heter egentligen MichelAngelo men vi kallar honom bara Michel. 

Vi köpte honom 2010 så han har varit hos oss i fem år. 

Michel är för det mesta snäll att rida, men trots att han är 19 år så kan han ibland busa till det lite. Aldrig så att han är dum, utan för att han bara är glad!
Han är snäll att pyssla med i stallet dock tycker han just att spänna sadelgjorden är ett tråkigt moment och kan sura lite. Men det är det ju flera hästar som gör!

Han går för sig själv i en lite mindre hage, alltså inte med dom andra, och det gör han för att han inte är så snäll med de andra hästarna. Han vill så hemskt gärna leka och det gör han på ett ganska så våldsamt sätt så det tyvärr ofta slutar illa. 
På sommaren så släpper vi ju hästarna på gräs och det tycker Michel är okej i några timmar, men har väldigt ont av flugor, mygg och knott trots flugtäcke, och blir väldigt stressad efter ett tag så då tar vi in honom. Simba

Då kör vi lite om Simba. 

Världens snällaste och tryggaste ponny!

Simba är född 2000 och importerad från Holland. Hon är en D-ponny som är ca 147 cm. 
Vi köpte henne våren 2014. 

Hon är som sagt supersnäll i all ridning och hantering och hoppar snällt. Inte gärna så högt utan trivs bäst på lite lägre höjder. 
Hon passar bäst ryttare som har ridit några år. 

Hon har tidigare gått på ridskola även i Holland och kommer därför att hyras ut efter sommaren. Hon kan behöva ett år där hon får vara enmanshäst och bli ordentligt ompysslad. 

I stallet är hon väldigt snäll och står helt still när man borstar. Pandora

Dags för lilla Pandora!

Pandora är en korsningsponny som är född 1997 och är en D-ponny. 
Vi köpte henne 2013 på våren så hon har varit hos oss i två år. 

Hon är väldigt snäll att rida och hon tycker det är väldigt roligt att hoppa. Trygg och lagom pigg. 
Hon passar både nybörjare och lite mer rutinerade ryttare.

Hon är tyvärr lite sur i boxen och att göra iordning men det brukar gå bra när man binder upp henne. 
Hon har varit hos oss på ridskolan sen vi köpte henne men efter sommaren ska hon hyras ut och det tror jag blir jättebra för henne. Så hon får lite lugn och ro runt sig och mycket kärlek! Då blir hon inte lika sur. 
Ny ponny!

I torsdags kom det en ny liten ponny!
Hon heter Beauty och är en C-ponny från Tyskland. 
Hon är bara sex år (född 2009) och lite grön än så länge. 
Hon behöver ridas och trimmas litegrann men hon har absolut alla förutsättningar för att bli en helt perfekt ponny för oss!
Vi har en duktig tjej här som heter Felicia som får i uppgift att rida alla nya hästar som kommer till oss och hon rider just nu Nicke och Beauty. 
Beauty är en väldigt snäll och rar ponny som är snäll att hantera. 
Hon tycker inte riktigt om att vara själv i stallet än så länge men hon har ju bara varit här i fyra dagar så det är inte så konstigt. 
Än har vi inte hoppat nåt med henne men återkommer när vi gjort det!

Mr Spot!

Mr Spot är en söt liten ponny som har ett väldigt speciellt utseende. Han är prickig i alla möjliga olika färger!

Han har även ett passande namn eftersom Mr Spot betyder "Herr Prick"!😊

Mr Spot är född 1998 och är en korsningsponny. Han är en C-ponny och är ungefär 138 cm. 

Han kom till oss i april 2013 och är väldigt snäll att rida och pyssla med. 
Passar både duktiga och lite mindre rutinerade ryttare. Dock är han ingen nybörjarponny då han ibland kan göra och gå lite dit han vill om det blir långtråkigt. Han är inte på nåt vis dum men trivs bättre när han sätts i arbete och får jobba. Han är då pigg och framåt men inte het. 
Han är käck och hoppa och gör det gärna och bra! Helst kanske inte så jättehögt men upp till 70 cm utan problem!

Han har tidigare varit uthyrd men sista året varit här hos oss men planen är att hyra ut honom igen efter sommaren. 

I hagen är han låg i rang och håller sig helst för sig själv. Han tycker det är lugnast så!
Curre

Curre heter egentligen Coran Boy och är från Irland. 
Han är född 2006 och är en maxad D-ponny på 148 cm. 

Vi köpte honom förra våren, 2014, och han har varit hos oss på ridskolan sen dess men från hösten ska han hyras ut. 

Curre är en trevlig ponny att rida som är bra skolad och går fint i form, och på tygeln, om man är lite duktigare på att rida. 
Han är lite åt det segare hållet men med en lite bestämd ryttare så går han som sagt riktigt fint. 
Han hoppar väldigt käckt men kan ibland se lite spöken, (som givetvis inte finns😉), och trivs bäst med en ryttare som kan rama in och ge honom stöd fram till hindret. 

I stallet och boxen är han gudomligt snäll. Står still och älskar att bli ompysslad. Och så är han otroligt söt!

Vi vet inte jättemycket om hans historia innan han kom till oss mer än att han hopptävlat lite på Irland. Men han är ju inte så gammal så han har nog inte hunnit göra så mycket mer. 
Sen kom han till Sverige och ganska direkt till oss. 

På bilden är han ganska mörk skimmer men han har ljusnat en del och är mycket vitare nu!

Wolfie

Nästa på tur är Wolfie. 

Han är född 2003 och är ett Litauiskt halvblod. Alltså från Litauen.
Han är ca 167 cm hög och även han världens snällaste. En bra läromästare som alltid gör sitt bästa. 

Han har med tidigare ryttare tävlat upp till 1,20 cm och är väldigt bra att hoppa. 

Vi köpte honom förra året, 2014, och han blev snabbt en favorit bland både stora och små, då han som sagt är så snäll. 
Han är en bra, lugn nybörjarhäst men kan även anpassa sig så han blir en utmaning för lite duktigare ryttare. 

Trevlig att pyssla med och vill gärna ha lite godis när man är inne hos honom. Han har blivit lite van vid att bli bortskämd med godis och morötter och det är svårt att låta bli att ge honom när han är så rar, söt och social. 
Kan därför vara lite på och leta i fickorna på dom som kommer in men aldrig dum!

I hagen har han tagit över rollen som chef över dom andra men utan att vara elak mot dom andra, utan håller bara ordning i gruppen. 


Snart, snart!
Marley

Har fått många önskemål om att skriva lite om våra hästar så då gör jag det!

Tänkte börja med dom som står här hos oss nu och först ut är Marley. 

Marley är världens snällaste häst. Han är trygg, pålitlig och en fantastisk läromästare. 
Han är född 1995 så i år är han 20 år!
Han är ett svenskt halvblod och ca 167 cm hög. 
Vi köpte honom 2007 så han har varit hos oss i 8 år. 

Marley gick som unghäst 1,30 hoppning i Falsterbo och han är riktigt bra på att hoppa. Idag, i och med hans ålder, hoppar han mest låga hinder men är väldigt bra att hoppa på om man känner sig lite osäker då han som sagt är väldigt trygg och vet vad han gör. 

I stallet är han en riktig pärla att hålla på med och står still och är snäll när man borstar och pysslar. Dock är han lite svår att tränsa men får man hjälp går det bra. Och man kan alltid fjäska med lite godis, det brukar funka!😉

Vår plan är att han efter sommaren ska pensioneras och få ha det gott sina sista år OM vi hittar ett bra och passande hem åt honom. Han är mycket omtyckt av oss så det är otroligt viktigt vart han hamnar. 
I sommar kommer han därför nog mest gå som ledarhäst och trappa ner sitt arbete men eftersom han är så snäll kanske han även går med nån vecka i Piff. Nu är det vår!

Idag tog vi av alla hästarna sina täcken!
Det är ju så skönt i solen och riktigt varmt. 
Tror dom tyckte det var jätteskönt att vara nakna!
Nicke!

Dags att presentera Nicke!

Nicke heter egentligen Curious som betyder nyfiken på engelska. Men det tyckte vi var för svårt att uttala så därför blev det Nicke som i Nicke nyfiken. Fyndigt va?!😊

Nicka är 15 år, alltså född 2000. 
Han har även tidigare gått på ridskola och vet därför precis vad som gäller.
Han är supersöt och har jättesmå, söta öron. 
Han är supersnäll att rida och är lagom pigg. Hoppar väldigt käckt!
Tror han kommer bli en favorit bland många. 
Tyvärr så kan han vara lite sur i boxen men binder man upp honom (som vi alltid gör med hästarna som står i box) så är det inga problem. 

Idag fick han för första gången gå med de andra hästarna i stora hagen och det gick väldigt bra!
Han har idag även fått en egen namnskylt och det får man bara om man ska stanna!😉

En fråga...

Hej! Skulle ni kunna skriva om hur provridningar går till hos er. Alltså från när man kommer dit och åker hem. Nu menar jag om man nu provrider en häst som står hos er. Inte hos nuvarande fodervärdar


Absolut!
Om man ska prova en häst hos oss bestämmer vi först en tid som passar den som ska prova och oss och hästarna.
Det vi får ta lite hänsyn till är ju om hästen ska gå lektion eller ridas på annat sätt. 
Sen när man kommer hit så får man göra klar hästen och har man inte varit här förut så visar vi vart borstar och utrustning finns. 
Det känns ganska viktigt att man själv får prova göra iordning hästen så man ser att det fungerar även i stallet, det är ju en stor del just att hantera både innan och efter ridning. 
Efter det så rider man hästen i ca en halvtimme och känner efter om den kan passa. Man kanske även provar att hoppa litegrann om man vill det. 
När man gjort det så brukar man vilja fundera ett tag och kanske diskutera med sina föräldrar om hur man ska göra. 
Det är ju ändå ett stort ansvar att ha häst på foder så det är mycket som måste funderas över. 
 Om man sen bestämmer sig för att hyra så skrivs ett avtal och man kan sen hämta hästen i mitten på augusti!Utomhus!

Idag red första ridskolegruppen ute i paddocken för första gången i år!
Det gick bra och det var pigga och glada hästar och barn. Tyvärr blir det ju riktigt kallt när solen går ner så dom andra grupperna får vänta ett tag med att vara ute. 

Hemsidan!

Hemsidan är nu uppdaterad med vilka hästar som finns att hyra från mitten av augusti. 
Kanske ni vill eller vet någon som vill hyra häst/ponny till hösten?
Tipsa era vänner!😊

RSS 2.0