Badbilder!

Här kommer lite badbilder från tidigare veckor, sötast är ju Dolly!! lite av varje

Hej alla ranchens blogg läsare (haha?) ! 
Idag är det onsdag och redan halva veckans läger har passerat. Denna veckan har rullat på bra vad jag vet och inget utomordentligt har hänt. Idag var det tacos till middag och det smakade väldigt bra, då vet ni det också! 
 
Eftersom att inget speciellt har hänt i veckan då allt rullar på bra kan jag skriva lite "visste du att" saker istället.
 
- Edwins riktiga namn är Megastar
 
- Förr i tiden döptes alla hästarna efter en speciell ordning. Så till exempel om dom var födda år 1997 var dom tvugna att heta något på B. Så alla hästar som köptes bytte alltså namn! Det fanns en häst som hette Zäta, ingen var påhittig nog att komma på ett namn på Z och hon var antagligen född det året där alla hästar skulle heta något på Z.
 
- Rachels riktiga namn är Diamanda ! Hon är alltså född det året när dom skulle heta något på R. Hon är för övrigt hela 30 år i år!! Men hon är inte med i verksamheten utan går bara och har det skönt!
 
- Ben köpte vi från Irland och när han kom var han pinnsmal verkligen! Bilden ni ser är när han ändå hade ätit upp sig i ett tag. Men efter en sommar på gräs blev han finfin i kroppen!
 

Heeeej igen!

Nu blir uppdateringen bättre. Anledningen att bloggen har varit off de senaste dagarna är att jag har haft feber. Men nu är jag skapligt kry igen och har kraft och energi att skriva! 
Nu är det ridlägervecka 31 som pågår. Kineserna stannar 2 veckor här i Sverige och är med ytterligare en vecka på ridläger. Dom verkar trivas, iallafall vad jag har sett! 

Nu ska jag försöka uppdatera lite bättre om veckan som är, ska vara hemma hela helgen då det inte är någon tävling för mig så jag kommer nog ha lite bättre koll än vanligt. :)

Star

Coolman

Igår åkte Coolman till sitt förra stall där han bodde innan. Star som jag berättade om för några inlägg sedan var hans ersättare och anledningen att Coolis byttes ut var att han inte riktigt passade, gillade inte att hoppa och var lite för springig. 
Men är säker på att han kommer få en ny duktig ryttare! Star funkar iallafall toppen och är supersnäll än så länge! :D
En smutsig Coolman ;)
 
 
 

En exotisk vecka!

Den här veckan som rullar nu, alltså vecka 30 är det 6 stycken kineser här på ridläger! 3 killar och 3 tjejer har flugit hela vägen från Kina för att vara med här på lägret. Dom har två "ledare" med sig som kan hjälpa till att tolka om dom inte skulle förstå. Men instruktionerna under ridlektionerna sker på engelska. Dom är duktiga på engelska så det kommer förhoppningsvis inte bli några problem för dom att förstå ! :)
 
Alla har ridit innan i Kina så dom är inte helt orutinerade, men i Kina har dom ett annat system så där får man bara komma dit och rida. Att borsta, sadla, tränsa och allt runt omkring har dom inga erfarenheter av så det är det dom tycker ska bli extra kul!
Detta är det enda ridlägret i Sverige som har ungdomar hela vägen från Kina som deltar ! ;D
hittade denna coola bilden på Romeo !
 
 

hur går det till att ha med egen häst

Fråga:
Hej! Skulle du bara kunna skriva ett kort inlägg om hur det går till om man har med sig egen ponny? Alltså vilket stall man får stå i? Tillgång till hagar? Och om man kan köpa typ hö/hösilage oså hos er? Ska man skriva det när man anmäler sig att man ska ha med egen ponny??
 
Svar:
Vilket stall ens ponny/häst får stå i beror lite på vart det finns plats. Men en box garanteras alltid (alltså inte spilta)
En hage finns också men då är det rasthagar, man får hagen "som sin egen" och får ha ute sin häst som man vill.  Både hösilage, krafft (grund) och havre ingår så det är inget man behöver tänka på. Om man däremot vill ge sin häst något special foder får man ta med det! 
Ja, om man ska ha med egen ponny bör det nämnas i anmälningen! :)
 
Hoppas allt blev lite klarare för dig angående att ha med egen häst! 
  
 
Vad tycker ni, tycker ni att min ponny Bosse och Edwin är lika? 
 
 
 
 
 

Fågelunge

Förlåt för att uppdateringen varit lite klen på sistone, men det ska jag se till att ändra på! 
Denna veckan som varit (vecka 29) hittade en tjej (Moa)en fågelunge i ridhuset. Den hade ramlat ner från ditt bo men eftersom att boet var byggt längst upp i ridhustaket fanns det ingen chans att nå så att man kunde sätta tillbaka den. 
Moa och några andra gjorde ett litet bo till fågelungen och tog hand om den, matade den med maskar och klappade på den. Till slut var den så tam att den kunde sitta på axeln utan att bli rädd! 
Men tyvärr klarade han sig inte. Han hade fått vätskebrist och var tvungen att avlivas efter 2/3 dagar... Inte lätt att hålla en fågelunge vid liv som skiljts från sin mamma alldeles för tidigt.
En riktig snyfthistoria
Edwin!

Fina foton !

Hittade massa jätte fina bilder på instagram som en tjej som varit på lägret för 2 veckor sedan har tagit. Hon heter Olivah på instagram och om ni går in och kollar där finns det massor av fina bilder på de olika hästarna. Kanske dyker just eran favorit upp? ;)
Här ser ni Putte, MR.Spot och Dolly 

Som sagt, en väldigt duktig fotograf! 

ännu en nykomling!

En maxad D-ponny som heter .....Star. (Den heter någonting innan Star men jag kommer tyvärr inte ihåg vad det var) 
En vallack som kallas för Star iallafall, han är skimmel men skiftar lite i brunt, en skum färg helt enkelt! ;-) Super snäll ponny som är väldigt söt. Han är jätte fin att rida också, lätt i handen och ett perfekt temperament, lite framåt utan att springa iväg. Hoppar snällt över det man styr på och jag gillade honom väldigt mycket när jag red honom förra veckan! 

Här är 2 bilder :)
Få inte panik, det blir bra !

Min mamma berättade för mig att det var en tjej för många år sedan som varit på ridläger på ranchen som hade glömt sin dagbok i en stuga. Hon hittade dagboken under sängen och för att ta reda på vems det var så var hon tvungen att läsa lite i den. Tjejen hade dokumenterat alla hennes upplevelser om lägret från dag ett till och med det att hon åkte hem. Hur det kändes första dagen och dagen då hon åkte hem skilde sig väldigt mycket och jag tror att det kan vara bra att veta hur hon kände sig. 

Hon kom till lägret själv utan att känna någon annan sedan innan. Första dagen var jobbig, det kändes lite ensamt och allting var konstigt och ovant. Hon tänkte att det kanske inte var en sån bra idé ändå att åka själv på ett ridläger utan att känna någon? 
Andra och tredje dagen gick och det blev lite bättre. Hon började gilla sin häst mer och mer och lärde känna de andra som var på lägret. Hon hade nästan alltid någon att vara med och ledarna var faktiskt inte så läskiga som dom såg ut. ;) 
Fjärde dagen kände hon sig mer som hemma och i skrivande stund grät hon för att det inte var så många dagar kvar. Hon ville verkligen inte åka hem och alla kompisar var jätte schyssta och hästen hon hade var bäst i hela världen. Allt var toppen och hon skulle gjort vad som helst för att få stanna bara några dagar extra. 

Det jag vill förmedla med detta är att om man kommer till lägret själv och det inte känns helt 100 de första dagarna, drabbas inte av panik. Man lär känna de andra och det blir bättre, bara man ger det lite tid! Och om man är förberedd på att det kanske inte känns som hemma den första dagen tror jag att det blir lättare. 
Så ta det bara lugnt, jag tror att alla är lite spända och oroliga första dagen, speciellt om man inte känner någon innan. Men om man bara låter det ta lite tid kommer ni att få en fantastisk vecka, kan jag lova! :)Bilden kanske inte har så mycket med texten att göra, men den är så himla rolig, haha!

Joly !

Joly har fått ha 2 veckor semester nu för att han har haft lite ont i ett ben. Men han är på G nu igen och den här veckan har han fått komma igång lite lätt genom att gå med som ledarhäst i piff-gruppen.  

När vi ändå pratar om Joly kan jag berätta en sak ni kanske inte visste om honom! Visste ni att hans riktiga namn är Jolys Quality? Ett väldigt fint namn tycker jag men Joly fick givetvis bli hans smeknamn. :)


Visste ni att...

...Marley har tävlat i Falsterbo som 5-åring och tävlat 130cm klasser på yngre dar! 

...Coolman hade inget namn när han kom till oss så honom har vi döpt själva.  Namnvalet stod mellan Pruttman och Coolman men det blev Coolman till slut! ;-)

...En gång åt Yamaha ett grodben, ett ben från en sån minigroda. 

...Revel är från Italien och har tävlat 130cm han med. 

...Fabian har funnits på ranchen i alla år och köptes redan när han bara var 5. Ny häst!

Jag har ju glömt att berätta för er!! 
I måndags kom det en ny storhäst hit till ranchen. Namnet är Wolfas men han kallas för Wolfie som är både gulligare och enklare att säga. Det är en storhäst som är ca 165cm i mankhöjd så ganska lagom för att vara en storhäst. 
Han är från Lettland så han är ett så kallat lettiskt halvblod! 11 år och super snäll att rida vad har sett iallafall. 

Dom senaste åren har Wolfie bott i Norge och tävlat upp till 110cm. Lite svar :)


1. Ja det får jag. Men eftersom att dem flesta går med på lägren (förutom när dom har sin vilovecka) så gör jag det nästan aldrig. Förutom om det behövs, om någon ponny skulle busa till det lite händer det att jag får sitta upp. ;-) 

2. Ansgar var en kul ponny. Red honom en gång när det var hoppning, det var kallt och vinter så han var väldigt pigg. (Trots sina 22 år ;-) Han var kul eftersom att han kunde hitta på bus och blev aldrig trött på livet men samtidigt väldigt väldigt snäll! 

3. Japp det får jag! :))

4. Jag är i stallet varje dag alla dar i veckan så mig lär du nog få se! ;)

5. Åh tack så mycket, vad glad jag blir! Kul att du gillar bloggen också! :D

Ny bloggare !

Hej alla som läser ranchens blogg! Då Amanda som skötte bloggningen innan inte ska jobba mera har jag tagit över. Vem är jag då?
Jag heter Axelina och bor på själva gården där ridlägerna håller hus. Jag är alltså dotter till Björn som är chef. 
Eftersom att jag bor här på gården har jag bra koll på vad som händer och kan därför uppdatera er med roliga och spännande nyheter! 
 
Lite om mig själv är att jag har för tillfället två D-ponnysar som jag tävlar i hoppning med. Den ena heter Shu B dee (Bosse) och den andre heter Magneto Polo (Polo). Jag har tävlat 130cm som högst och på onsdag och torsdag nästa vecka kan ni se mig på Falsterbo HorseShow tillsammans med Bosse. ;)
 
Jag driver även en egen blogg där jag skriver om mina två ponnysar och min vardag. Ni kan klicka er in på den HÄÄR
 
 
Sen kan jag ta en sista kul detalj. Nämligen skriva mina 3 favoritponnysar av lägerhästarna! 
Först på listan kommer Coolman. Han är ganska ny och bara 6 år. Jag red honom några veckor preics när han kom i början av sommaren då han var lite oriden. Nu sköter han sig bara bättre och bättre och ett plus i kanten är att han hoppar tjäckt!
Tvåa kommer Dolly. Henne red jag förra hösten en del och deltog även i en liten tävling som anordnades av klubben. Var felfri och vann så Dolly är min lilla vinnarponny kan man säga! Hon är pigg och frammåt och rolig att hoppa!
trea på listan är Bella. Henne har jag bara ridit en gång men jag gillar henne för att hon är pigg och frammåt och så himla söt!
 
Jag kommer uppdatera bloggen så mycket jag kan och så ofta det finns roliga nyheter att dela med mig av. Har ni frågor om någonting så är det bara att ställa dom så svarar jag så fort jag kan!
Jag tillsammans med Bosse!
 

RSS 2.0